Çocuk Yaşam Merkezi

Hatay-Reyhanlı'da bulunan 990 çocuk kapasiteli Çocuk Yaşam Merkezi'ni yönetmekteyiz.

Çocuk Yaşam Merkezi neden kuruldu?

Dünyaya savaşın ortasında veya yurtlarından uzakta gözaçan çocukların kısacık hayatlarına maalesef şiddet, korku, kaybetme duygusu ve zorla göç ettirilme şekil verdi.Savaş mağduru çocukların zihnen ve bedenen sağlıklı büyüyebilmeleri için güvenli ortamda hayatlarını sürdürmeleri, psikolojik sorunlarının rehabilite edilmesi, gerek akademik gerek karakter gerekse manevi gelişimleri temel ihtiyaçların başında geliyor. RAF&İHH Çocuk Yaşam Merkezi bu ihtiyaçların giderilmesi amacıyla hayat bulmuştur.

Misyonu nedir?

Sevgi ve şefkat dolu, gelişime açık, kaliteli ve sağlıklı yaşam standartlarında bir eğitim ortamı oluşturarak insanlığın ve toplumun kalkınmasına öncülük yapacak bireyler yetiştirmek.

Vizyonu nedir?

Korunmaya muhtaç çocukların eğitimi ve rehabilitasyonu için örneklik oluşturan bir model olmak ve bu tür merkezlerin yaygınlaşmasına öncülük etmektir.

Çocuk Yaşam Merkezi bir yetimhane midir?

Hayır. Çocuk Yaşam Merkezi öncelikli olarak yetim, öksüz ve muhtaç durumdaki çocuklarımız için bir eğitim ve rehabilitasyon merkezidir. Merkezde çocuklarımızın beslenme, giyinme ve barınma ihtiyaçlarının ötesinde onların ruh ve beden sağlığı içerisinde sevgi ve şefkat ortamında gelişmeleri esastır.

Eğitmen ve çalışan kadrosu

Her bir ekip arkadaşımız özel seçim sürecinden (mülakat, güvenlik soruşturması ve psikolojik testler) ve eğitim programlarından geçmiş liyakat sahibi kişilerden oluşmaktadır.

Alanda bulunan yapılar nelerdir?

• 55 Villa (35 Erkek, 20 Kız)
• 3 Okul (İlk ve Ortaokul)
• 1 Misafirhane
• 1 Merkezi Mutfak ve Çamaşırhane
• 1 Kongre Merkezi
• 1 Poliklinik
• 1 Rehabilitasyon ve Terapi Merkezi
• 2 Mini Market
• 2 Kuaför
• 1 Aile Görüşme Merkezi
• 1 Cami
• 1 İdari Bina
• 1 Halı Saha

Güvenlik nasıl sağlanıyor?

Çocuk yaşam merkezindeki tüm faaliyetler, 7/24 olarak kamera, kontrol noktası ve güvenlik personeli aracılığıyla sağlanmaktadır.

Eğlence alanları var mı?

• 9 Park ve Eğlence Alanı