Çocuk Yaşam Merkezi’nde minik eller barışın sembolü zeytinleri topluyor.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Yetim Vakfı himayesinde hizmet veren Çocuk Yaşam Merkezi’nin bahçesinde yetişen zeytinleri, korunmaya muhtaç çocuklar bereket ve barış dilekleriyle toplayacak.

Suriye’de savaştan kurtularak Türkiye’ye sığınan anne ya da babasını kaybetmiş veya kimsesiz olan korunmaya muhtaç çocukların himayesi, eğitimi ve rehabilitasyonu için kurulan Çocuk Yaşam Merkezi’nin bahçelerinde yetişen zeytinler düzenlenen bir şenlikle çocuklar tarafından toplanacak.

İzcilik Federasyonu üyelerinin de eşlik edeceği şenlikte, çocuklar bir yandan bereketin sembolü olan zeytinleri toplarken diğer yandan barış ve sevgi mesajlarının yazılı olduğu balonları havaya uçuracaklar.

Savaştan çıkmış çocukların ruhsal ve fiziksel tedavilerini gerçekleştiren Çocuk Yaşam Merkezi; anaokulu, ilkokul ve ortaokul eğitimleri ile çocukların aksayan okul süreçlerini telafi ediyor. 100 dönüm üzerine kurulu 55 villada yaşamlarını sürdüren çocuklar için sosyal ve sportif etkinlik alanlarıyla sevgi ve huzur dolu bir yaşam alanı sunulması hedefleniyor.